tiistai 21. tammikuuta 2014

Mekkoja

Hei!

Muutamia mekkoja vuokrattavissa tai myytävänä toisen blogini puolella. Mekkoja on käytetty kuvauksissa, ja toinen mekoista on ollut jo vuokralla. Lisää infoa meilitse: you.love.dresses@gmail.com

For those who love dresses


maanantai 13. tammikuuta 2014

Helpon tyllihameen ohje

Hei!

Kirjoitin viime vuoden puolella ohjeet helpon tyllihameen valmistamista varten For those who love dresses -blogini puolelle. Olen saanut paljon kyselyitä sähköpostitse ohjeista ja tyllihameista, joten jaan saman ohjeen suomeksi myös täällä.

Huom! Tyllihameita voi valmistaa monella eri tavalla, eikä tämä todellakaan ole se "ainut oikea" tapa. Olen itse havainnut tämän valmistustavan helpoksi ja nopeaksi.

Mittaa aluksi vyötärönympäryksesi ja kerro se kahdella tai kolmella. Kolmella kerrottaessa saat hameesta muhkean. Esim. lapsen vyötärönympärys 53 cm x 3 = 159 cm. Tarvitset siis leveydeltään tylliä n.1,6 metriä. Tyllikerrosten määrästä päätät tietenkin itse.

Leikkaa tyllistä oikean mittaiset kaistaleet. Tee tylliin taitoksia n.5cm välein. Voit taittaa tyllin kaksinkerroin ja nopeuttaa näin ompeluasi. 
Ompele suoralla ja suurimmalla pistonpituudella taitosten päältä. 
Vedä varovasti päällimmäisestä langasta, niin tylli lähtee rypyttymään.
Asettele lopuksi sormin rypytykset tasaisin välein.
Tee lisää kerroksia, ja yhdistä kaikki kerrokset ompelemalla ne päällekkäin. Huom! Muista tässä vaiheessa pienentää pistonpituutta.
Tässä vaiheessa kerrokset on ommeltu päällekkäin ja molemmat "sivut" ovat edelleen auki.
Molempien sivujen yläreunaan ommellaan n. 20-25 cm pituinen satiininauha.

Tähän tyllihameessa käytettiin kaksi kerrosta perustylliä ja kaksi kerrosta pehmeäätylliä.

Onnea ompeluihin!

Kysyttävää? Laita s.postia tulemaa: you.love.dresses@gmail.com